Новий дощовий колектор коштуватиме Івано-Франківську 50 мільйонів

Для того, щоб побудувати новий дощовий колектор у центральній частині Івано-Франківська, потрібно понад 50 мільйонів гривень. Про це кореспондентам Суспільного Карпати повідомив директор міського департаменту житлової,...

Для того, щоб побудувати новий дощовий колектор у центральній частині Івано-Франківська, потрібно понад 50 мільйонів гривень.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати повідомив директор міського департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Відповідно до проєкту, який розробили два роки тому, вулиці, на яких мали б прокласти нові комунікації, також потрібно ремонтувати. За словами Михайла Смушака, для міста це будуть додаткові витрати, а у бюджеті грошей поки немає.

Увечері шостого жовтня в Івано-Франківську за пів години випала місячна норма опадів. Дощові решітки не встигали приймати таку кількість води. Заважали також листя та сміття, які наносив вітер з тротуарів. Над розчищенням вулиць після опадів працювали дві бригади комунального підприємства “Івано-Франківськводоекотехпром”.

За словами речника підприємства Володимира Шпега, 86 % комунікацій у місті – це загальносплавна каналізація, яку треба розділювати на дощову і побутову.

За словами директора міського департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, у Франківську є непогана система відводу дощових вод. Проте є й окремі проблемні місця.

“Наприклад, беремо центральну частину міста: Січових Стрільців, Грушевського. Останні опади показали, що там відбувається підтоплення. Чому? Тому що це є стара частина міста і так звана загальна сплавна каналізація, тобто і побутова каналізація з будинків, і дощова стікаються в одну трубу. А коли є величезна кількість опадів, то ця труба не може одночасно прийняти всю воду”, – сказав Михайло Смушак.

Два роки тому в Івано-Франківську розробили проєкт будівництва нового дощового колектора. Він має пройти через вулиці Мельника, Січових Стрільців, Бельведерську та частину Мазепи. Згідно з проєктом, під час будівництва збільшать діаметр труби, яка збиратиме дощову воду.

Читайте також: Органи місцевого самоврядування розпочали подання документів на отримання дотацій пасічникам

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...