На Прикарпатті у 2020 році за порушення пожежної безпеки склали 1 250 протоколів

1 212 об’єктів із масовим перебуванням людей позапланово перевірили інспектори управління ДСНС в Івано-Франківській області. Зафіксували понад 10 тисяч порушень пожежної безпеки і склали...

1 212 об’єктів із масовим перебуванням людей позапланово перевірили інспектори управління ДСНС в Івано-Франківській області. Зафіксували понад 10 тисяч порушень пожежної безпеки і склали 1250 адмінпротоколів. Такі цифри Суспільному Карпати назвав начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС в Івано-Франківській області Іван Склепович.

“Після пожежі в одеському коледжі, відповідно до доручення прем’єр-міністра, ми у першому кварталі цього року позапланово перевіряли об’єкти з масовим перебуванням людей. Провели 1 212 перевірок у садочках, школах, вищих навчальних закладах, об’єктах соціального захисту, охорони здоров’я, торговельно-розважальних закладах, – каже Склепович. – Порушень зафіксували досить багато. Наприклад, по школах. На момент перевірки у 89-ти закладах не відповідали вимогам законодавства шляхи евакуації. 209 закладів не було забезпечено у належній кількості вогнегасниками. У 476 школах була відсутня автоматична пожежна сигналізація”.

За словами начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС, порушення зафіксовані всюди.

За результатами перевірок, керівництву об’єктів надається припис, у якому встановлюється термін усунення недоліків. Як правило, цей термін не перевищує два-три місяців. У випадку несвоєчасного усунення недоліків з пожежної безпеки або їхнього повторення на керівника об’єкта складається адмінпротокол і виписується штраф до 170 гривень.

Якщо порушення дуже суттєві і керівництво закладу їх не усуває упродовж довготривалого часу, управління звертається до суду для заборони експлуатації такого об’єкта.

“За результатами перевірок, таких об’єктів було 34, – зазначає Іван Склепович. – Далі суд вирішує подальшу долю таких закладів. Наприклад, серед дошкільних навчальних закладів задоволений позов щодо закриття ДНЗ “Ластівка” у Верховинському районі. Однак керівництво закладу подало апеляційну скаргу, тому процес триває. По усіх справах, якщо позови будуть задоволені, вже виконавча служба ухвалює рішення. Наприклад, у Коломийському педагогічному коледжі було зафіксовано 8 порушень і подано позов до суду. Поки процес триває, керівництво закладу уже усунуло 7 недоліків. Останній – на стадії усунення. Тобто керівництво реагує”.

За словами Склеповича, кількість порушень пожежної безпеки на Прикарпатті зменшується і наразі ситуація в області є задовільною.

До слова, з початку року на Прикарпатті внаслідок пожеж загинула 21 людина. Про це повідомили в обласному ДСНС.

За останні п’ять років внаслідок пожеж в області загинуло 276 людей, з них восьмеро – діти.

1 250 адмінпротоколів за порушення пожежної безпеки склали від початку року на Прикарпатті

Загалом, в області за п’ять років трапилося майже 17 тисяч пожеж. З початку цього року – 2 871.

Читайте також: 9 атлетів проти 9 автобусів: у Франківську спробують встановити рекорд України

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...