Опалювальний сезон в Івано-Франківську може не початися вчасно через борги

Вчасний старт опалювального сезону в Івано-Франківську залежить від виплати критичних боргів ДМП “Івано Франківськтеплокомуненерго“. Нафтогаз закликає засновників ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” захистити жителів міста від проблем...

Вчасний старт опалювального сезону в Івано-Франківську залежить від виплати критичних боргів ДМП “Івано Франківськтеплокомуненерго“.

Нафтогаз закликає засновників ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” захистити жителів міста від проблем зі стартом опалювального сезону та розв’язати питання критичних боргів перед постачальниками. Про відповідні ризики свідчать дані НАК “Нафтогаз України” про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків, передає Галка.

“За оперативними даними, наразі необхідна мінімальна сума до сплати для відновлення газопостачання підприємству становить 688 тис. 018 грн за договором реструктуризації заборгованості. Відновити постачання газу для підприємства без розв’язання проблеми критичних боргів немає юридичної можливості — це заборонено українським законодавством”, – йдеться в повідомленні від “Нафтогазу”.

Йдеться про виконання обов’язкових умов постачання газу, що передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 р. №867. До таких умов, зокрема, належить підписання договору з Нафтогазом.

“Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли запобігти розвитку проблеми.

Захист громадян України під час опалювального сезону — надзвичайно важлива справа, тому Компанія максимально йде на зустріч усім сторонам цього процесу. Ми очікуємо від виробників тепла та їх засновників такого ж відповідального ставлення до своїх зобов’язань перед клієнтами та вимогами законодавства”, – додають в “Нафтогазі”.

Читайте також: У середмісті Івано-Франківська зайнялася будівля. ФОТО

Категорії
Місто
Новини
Loading...