У Франківську відбудеться цикл заходів на згадку про постать Святого Йоана Павла ІІ

Заходи відбудуться з нагоди 42-ї річниці обрання і понтифікату Святого Йоана Павла ІІ та 100-річчя Його народження з метою вшанувати і показати цінність діяльності Папи поляка. Урочистості пройдуть...

Заходи відбудуться з нагоди 42-ї річниці обрання і понтифікату Святого Йоана Павла ІІ та 100-річчя Його народження з метою вшанувати і показати цінність діяльності Папи поляка.

Урочистості пройдуть з ініціативи Центру польської культури та європейського діалогу та під патронатом Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Владики Володимира Війтишина та Архієпископа Митрополита Львівського РКЦ в Україні Мечислава Мокшицького.

У суботу, 17 листопада, в костелі Ісуса Христа Царя Всесвіту, що по вул. Вовчинецька, 92, відбудуться події під назвою «Святий Йоан Павло II – речник діалогу».

Головним «героєм» вечора буде Йоан Павло II – особистість, яка змінила погляди багатьох людей на християнство, свободу та основні права людини. У 2019 році Сейм Республіки Польща прийняв рішення встановити 2020 роком Святого Йоана Павла ІІ. Своїми заходами на відзначення 100-річчя від дня народження Кароля Войтили долучився і Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську.

Організатори обіцяють пригадати та розповісти присутнім про постать Йоана Павла ІІ, життєву дорогу святого та християнські цінності, які він проповідував“, – йдеться у повідомленні.

Програма:

17:30 – Відкриття виставки “Кароль Войтила. Народження”

18:00 – Свята Меса

19:00 – Концерт християнської музики

Виставка “Кароль Войтила. Народження” покличе глядачів у подорож переломними моментами життя Йоана Павла ІІ. Вона буде цікавою для широкої громадськості: і тих, хто пам’ятає Йоана Павла ІІ, і тих, хто народився вже після Його смерті. Експозиція презентує найважливіші моменти з життя Кароля Войтили, Його нове «народження», тобто не тільки прихід у цей світ, але й підготовку до виконання чим раз нових життєвих і громадянських ролей: студента, робітника, капелана, духівника, науковця, і нарешті Папи. Понтифікат Йоана Павла ІІ також представлено з особистої перспективи, як і в контексті Його впливу на сьогодення не лише Церкви, але й Польщі і всього світу. Метою виставки є нагадати про особистість, яка вплинула на перебіг історії, показати коріння Йоана Павла ІІ та багатство Його життя, особистості і мислення. Виставку підготував Центр думки Йоана Павла ІІ.

Після подячної Святої Меси на всіх чекає концерт християнської музики, на якому пролунають важливі і яскраві релігійні пісні. В тому числі глядачі почують улюблені твори Йоана Павла ІІ. Під час концерту кожен зможе згадати найважливіші етапи життя Святого, а також дізнатися, чим Він цікавився, захоплювався, що відкриє перед присутніми наче й таку далеку, але водночас таку близьку, знану і людську постать Йоана Павла ІІ.

Читайте також: Поліцейські Івано-Франківщини оперативно затримали прикарпатця, який вчинив розбійний напад. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...