На Тисменничині успішно реалізували проєкт “Аудіогід “Хресна дорога” села Погоня”

10 жовтня голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, керівник апарату райдержадміністрації Ярослав Татарин взяли участь в урочистому відкритті та посвяті електронних аудіогідів для Хресної...

10 жовтня голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, керівник апарату райдержадміністрації Ярослав Татарин взяли участь в урочистому відкритті та посвяті електронних аудіогідів для Хресної дороги на території Погінського монастиря Успіння Матері Божої в селі Погоня.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Проєкт-переможець Тисменицької районної ради, ініційований головою районної ради Тетяною Градюк для розвитку релігійного туризму на Тисмениччині, втілено в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати-Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей.

Настоятель монастиря Роман Мельник та отець Никодим Гуралюк освятили встановлені аудіогіди та подякували за підтримку і сприяння в розвитку духовно-паломницького центру, вагому дольову участь у створенні комфортних умов перебування прочан і паломників у монастирі.

Загальний бюджет проєкту становить понад 150 тисяч гривень. Це, зокрема, кошти для закупівлі та встановлення системи “Аудіогід”. Дольова участь районного бюджету в реалізації проєкту – 33 тисячі гривень.

Відтепер усі прочани духовно-паломницького центру, проходячи Хресну дорогу самостійно, матимуть можливість прослухати її однією із трьох мов – українською, німецькою або польською, що значно підвищить рівень релігійного туризму на теренах Тисмениччини.

Читайте також: У Франківську відбудеться цикл заходів на згадку про постать Святого Йоана Павла ІІ

Категорії
Життя
Новини
Loading...