У Галичі поліцейські перевірили, чи водії пропускають рятувальників. ФОТО

Працівники поліції Галицького відділення поліції перевіряли, як водії реагують на проблискові маячки та звуковий сигнал пожежного автомобіля. Більшість водіїв чемно зупинялися на узбіччі. Дехто...

Працівники поліції Галицького відділення поліції перевіряли, як водії реагують на проблискові маячки та звуковий сигнал пожежного автомобіля.

Більшість водіїв чемно зупинялися на узбіччі. Дехто пояснював – не дав дорогу, бо неуважний. Одного водія патрульні таки оштрафували.

Нагадаємо, у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).

За ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями передбачена відповідальність за ч.3 ст. 122 КУпАП. Санкція статті – штраф у розмірі 510 гривень.

Читайте також: Неподалік Франківська тимчасово змінять рух транспорту

Категорії
Життя
Новини
Loading...