На Прикарпатті спортсмен Антон Левкун встановив світовий рекорд. ВІДЕО

У середу, 14 жовтня, у Делятині встановили національний та світовий рекорд. Спортсмен Антон Левкун у поперечному шпагаті наніс 330 ударів по боксерських лапах. Антон...

У середу, 14 жовтня, у Делятині встановили національний та світовий рекорд. Спортсмен Антон Левкун у поперечному шпагаті наніс 330 ударів по боксерських лапах.

Антон Левкун – майстер спорту України, чемпіон України, чемпіон Європи з карате. Йому 37 років. Живе за кордоном у Швеції 6 років, зараз має спортивний клуб «Самурай». Коли почався карантин, приїхав в Україну й поки не може повернутися, пише «Місто».

«Я такий старомодний, мене тягне сюди, до рідних. У Швеції спорт на високому рівні. Мені пропонували там гроші, щоб я зробив рекорд Гінесса. Я хочу тут допомогти, чим зможу. Показати приклад молоді, аби займалася спортом», – каже Антон Левкун.

Схожий рекорд у світі встановив росіянин Павел Трусов, однак він не сидів у шпагаті, а бив по боксерських лапах навстоячки. У нього вийшло це зробити 322 рази.

«У нас у планах було зробити спрощений рекорд, перевершити Павла Трусова. Але потім тренер сказав, якщо є можливість, треба робити складніший», – каже спортсмен.

Ідея встановити рекорд була спонтанною, а до самого рекорду Антон готувався два тижні. Він тренувався по дві години вдень, робив фізичні вправи, бігав. Каже, підібрав відповідні вправи, аби не забивати м’язи.

Ця вправа набагато складніша, унікальніша, ніж у Павла Трусова, пояснює експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський. Такого ще не бачили.

Рекорд присвятив дружині Юлії, яка зараз за кордоном і не змогла приїхати.

До слова, це не перший рекорд Антона Левкуна. 2 грудня минулого року він відтиснувся на великих пальцях рук 53 рази за 50 секунд.

Встановлення рекорду відбулося завдяки депутату Надвірнянської районної ради Івану Козловському, голові Надвірнянської РДА Володимиру Паську, а партнером заходу став Владилен Лейцюсь, президент Обласної федерації з джиу джитсу та греплінгу.

Владилен Лейцюсь підкреслив, спорт потрібно підтримувати. Іван Козловський, зазначив, захід проводився з метою популяризації здорового способу життя і спорту на теренах Делятинщини. «Можна було провести у Франківську, але ми хотіли тут, щоб громада бачила все на свої очі», – сказав він.

Володимир Пасько підкреслив, для надвірнянців важливо, що цей рекорд встановили саме у цей день – свято Покрови, День захисника України.

Читайте також: У Калуші діти молилися на 5-метровій вервиці за єдність і мир. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...