Прикарпатські поліцейські склали майже пів сотні адміністративних протоколів за порушення виборчого законодавства

Від початку виборчої кампанії до поліції Прикарпаття надійшло 127 повідомлень від громадян щодо ймовірного порушення виборчого законодавства. Станом на 22 жовтня, поліцейські Івано-Франківщини склали...

Від початку виборчої кампанії до поліції Прикарпаття надійшло 127 повідомлень від громадян щодо ймовірного порушення виборчого законодавства.

Станом на 22 жовтня, поліцейські Івано-Франківщини склали 47 адміністративних протоколів, які уже направлені поліцейськими до суду. Кримінальних проваджень на території області не зареєстровано.

Адміністративні порушення пов’язані з:

-порушеннями виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації (29 протоколів);

-порушеннями обмежень щодо ведення передвиборної агітації (7 протоколів);

-порушеннями порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях (12 протоколів);

-порушеннями порядку ведення передвиборної агітації, з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів (1 протокол).

Поліцейські Івано-Франківщини закликають всіх учасників виборчого процесу дотримуватися норм Закону та нагадує – порушення виборчого законодавства є неприпустимим та передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

“Поліція Івано-Франківщини нагадує про відповідальність за порушення виборчого законодавства і закликає всіх причетних – кандидатів, працівників виборчих комісій, виборців, – бути свідомими та сприяти проведенню чесних виборів”, – йдеться в дописі.

Усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час місцевих виборів, поліцейські закликають звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції регіону або повідомляти про це на оперативну лінію “102”.

Читайте також: У Долинському районі люди перекрили дорогу: поліція забезпечує публічний порядок

Категорії
Влада
Новини
Loading...