Використання інноваційного обладнання в навчальному процесі – у Черченській спеціальній школі провели унікальний семінар

27 жовтня 2020 року в Черченській спеціальній школі відбувся семінар «Використання інноваційного реабілітаційного обладнання в спеціальній школі». Захід провели для представників спеціалізованих закладів освіти...

27 жовтня 2020 року в Черченській спеціальній школі відбувся семінар «Використання інноваційного реабілітаційного обладнання в спеціальній школі».

Захід провели для представників спеціалізованих закладів освіти та інклюзивних центрів з метою обміну досвідом з питань надання комплексних навчально-реабілітаційних послуг дітям з особливими потребами. Семінар приурочений завершенню проєкту «Дитячий крок до щасливого майбутнього», який реалізовувала Школа у поточному році за фінансової підтримки Болгарської допомоги з метою розвитку та співфінансування з боку Івано-Франківської обласної ради.

Проєкт був покликаний забезпечити право дітей з особливими освітніми потребами на повноцінний доступ до освіти та оздоровлення в безпечному середовищі. Впродовж року тут облаштували спеціалізовані приміщення для навчання та реабілітації, в яких встановлено універсальну кабіну для підвісної терапії, дитячу смугу перешкод, інтерактивні підлогу та дошку, обладнання для сенсорної кімнати (світловий дощ та бульбашкові колони). Учасники методологічного семінару ознайомилися із особливостями використання реабілітаційного та навчального обладнання і обговорили методи інклюзивного навчання та їх поєднання з реабілітацією дитини.

На сьогодні в Черченській спеціальній школі Івано-Франківської обласної ради навчаються і одночасно проживають понад 30 особливих учні, які мають порушення опорно-рухового апарату (ДЦП, гідроцефалія, парез, захворювання тазостегнових суглобів, сколіоз I, II ступенів), в той час як на обліку в Івано-Франківській області перебуває додатково до 1300 дітей, які потребують допомоги. Завдяки обладнаним кімнатам діти зможуть отримати якісну та сучасну реабілітацію, яка сприятиме зміцненню м’язів, зменшенню больового синдрому та покращить  психофізичний стан вихованців Центру.

Черченську спеціальну школу створили відповідно до рішення Івано-Франківської обласної ради, прийнятого ще у 2008 році. Школа надає такі послуги: навчальні (програми спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей, корекційні та розвиваючі класи тощо); реабілітаційні (масажі, лікувальна фізкультура; фізична реабілітація; гідротерапія тощо).


Адреса: с.Черче, Рогатинський район, Івано-Франківська область

Контактна особа: Надія Шемберко, директор

E-mail: [email protected]

Читайте також: Прикарпатців попереджають про туман

Категорії
Життя
Новини
Loading...