Уряд підтримав децентралізацію повноважень в організації пасажирських автоперевезень

28 жовтня на своєму засіданні Уряд схвалив законопроєкт “Про внесення зміни до статті 7 Закону України “Про автомобільний транспорт”, що передбачають передачу повноважень щодо...

28 жовтня на своєму засіданні Уряд схвалив законопроєкт “Про внесення зміни до статті 7 Закону України “Про автомобільний транспорт”, що передбачають передачу повноважень щодо організації пасажирських автоперевезень від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій або об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Реформа децентралізації в Україні вже довела свою ефективність і Україна надалі продовжує рухатись цим шляхом. Важлива зміна для транспорту у цьому ключі – передача від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій повноважень щодо організації пасажирських перевезень за внутрішньообласними маршрутами, які виходять за межі територій громад. Разом з тим, на автобусних міських та приміських маршрутах, які проходять між населеними пунктами в межах однієї ОТГ, рішення будуть приймати виконавчі органи місцевих рад ОТГ. Ці зміни закладені в статтю 7 чинного Закону України «Про автомобільний транспорт», які сьогодні схвалено на Уряді. Очікуємо, що депутати також підтримають це рішення”, – зазначив Владислав Криклій.

Разом з тим, повноваження щодо організації перевезень пасажирів на міжнародних та міжобласних автобусних маршрутах залишатимуться за Мінінфраструктури, а на приміських внутрішньообласних маршрутах – за облдержадміністраціями.

Рішення щодо організації автобусних маршрутів, які проходять в межах населеного пункту, надалі прийматимуть виконавчі органи місцевих рад, а щодо автобусного маршруту прямого сполучення Київ-МА “Бориспіль” – Київська міська державна адміністрація.

Читайте також: За посаду голови Бурштина у другому турі позмагається 4 кандидати

Категорії
Життя
Новини
Loading...