Прикарпатців просять не нищити отруйні та неїстівні гриби

Працівники Галицького національного природного парку звернулися до прикарпатців з проханням не знищувати неїстівні та отруйні гриби, особливо ті, які, занесені до Червоної книги України....

Працівники Галицького національного природного парку звернулися до прикарпатців з проханням не знищувати неїстівні та отруйні гриби, особливо ті, які, занесені до Червоної книги України.

Зокрема, біля садиби парку встановили табличку, яка попереджає про розташування на цьому місці популяції рідкісного виду грибів – білопавутинника бульбистого. Він внесений до Червоної книги України.

На жаль, кожного року ми спостерігаємо неприємну картину, а саме – знищення плодових тіл цього гриба людьми, при чому, за два метра біля таблички. Як бачимо, екологічна свідомість наших людей попри намагання спеціалістів з екоосвіти все ще на дуже низькому рівні. І як не можна поки що відговорити людей від спалювання сухої трави, так само важко переконати їх про шкідливість і неприпустимість знищення неїстівних та отруйних грибів“, – йдеться у дописі.

Також зазначають, що кожного року недалеко від цього місця під березою плодоносять червоні мухомори. Їх нещодавно теж хтось знищив, очевидно просто так.

Будь ласка, не будьте варварами, не знищуйте гриби, які вам не потрібні. Їх можуть з’їсти дикі тварини. Гриби приносять величезну користь лісовим екосистемам як симбіонти з деревами та як редуценти. І взагалі, ліс не був би таким красивим без грибів. Зокрема, тих же мухоморів“, – резюмують працівники парку. 

Читайте також: Водій “Лади”, який вночі виїхав на кільце Європейської площі, був під наркотиками

Категорії
Життя
Новини
Loading...