В Архікатедральному соборі молитовно вшанували владику Софрона Мудрого

Вчора, 31 жовтня, відзначили 6 річниця упокоєння владики Софрона Мудрого. З цієї нагоди в Архікатедральному та Митрополичому Соборі Воскресіння Христового була відслужена Божественна Літургія, а...

Вчора, 31 жовтня, відзначили 6 річниця упокоєння владики Софрона Мудрого. З цієї нагоди в Архікатедральному та Митрополичому Соборі Воскресіння Христового була відслужена Божественна Літургія, а згодом і панахида у крипті центральної святині міста.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Моління очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні з отцями собору та за участі священнослужителів Івано-Франківської духовної семінарії.

Владика Софрон – муж віри, людина молитви, у свій час доклався до розвитку Івано-Франківської Архієпархії. Сорок років, з 1965 до 1994 року працював в українській службі «Радіо Ватикан». Його радіопроповіді підтримували дух українців по всьому світу, а найбільше в атеїстичній радянській Україні. П’ятдесят років свого життя владика Софрон віддав Українській Папській колеґії Св. Йосафата, тридцять з яких був її ректором.

На 71-му році життя преосвященний Софрон Мудрий повернувся в Україну, де у 1994 році очолив Івано-Франківський теологічний інститут, який завдяки його зусиллям піднявся до рівня теологічної академії. Окрім цього, у цьому ж інституті викладав канонічне право.

Помер Владика Софрон 31 жовтня 2014 року в Івано-Франківську. Похований в крипті Архікатедрального Собору Воскресіння Христового у м. Івано-Франківську.

Читайте також: 76 років тому упокоївся в Бозі Праведний Митрополит Андрей Шептицький

Категорії
Життя
Новини
Loading...