“Прикарпаття” вдома зіграло в нічию з херсонським “Кристалом”. ФОТО

“Прикарпаття” в Бурштині на стадіоні “Енергетик” приймало херсонський “Кристал”. Грати в Івано-Франківську на стадіоні “Рух” не можна через карантинні обмеження – місто знаходиться у...

“Прикарпаття” в Бурштині на стадіоні “Енергетик” приймало херсонський “Кристал”.

Грати в Івано-Франківську на стадіоні “Рух” не можна через карантинні обмеження – місто знаходиться у “червоній зоні”. Не все добре було і в команді Руслана Мостового з COVID-19: з восьми заражених гравців шість вже одужали, а двоє все ще продовжують перебувати на самоізоляції. Через дискваліфікацію не міг також грати захисник Іван Пастух, натомість знову вийшов зі старту Валерій Сад, якого івано-франківці підписали лише минулого тижня, повідомляють на офіційному сайті МФК “Прикарпаття”.

“Кристал” відчайдушно намагається покинути останнє місце турнірної таблиці Першої ліги, тому херсонці сьогодні сподівалися на позитивний результат. Хоч і приїхали на виїзний матч без свого тренера Сергія Валяєва, який заразився коронавірусом.

Команда Руслана Мостового вирішила стартувати “з місця в кар’єр”. Незважаючи на те, що матч проходив не на рідному стадіоні, “Прикарпаття” відкрило рахунок вже на 4-й хвилині поєдинку: з-за меж штрафного пробив Воробчак, м’яч зрикошетив і відлетів у напрямку Ростислава Волошиновича, а той зорієнтувався і пробив головою точно в кут воріт – 1:0.

Херсонці намагалися відігратися, але в основному розраховували не на позиційні атаки, а на моменти зі стандартів. Добре зі штрафного з середньої дистанції пробивали Лаптєв і Семенина, але обидва рази свою команду виручав Новак. У команди з Івано-Франківська можна згадати удар зльоту після подачі кутового з боку Мелінишина – поруч зі штангою. При цьому більше моментів біля чужих воріт все ж створював “Кристал”, не соромлячись бити з-за меж штрафного майданчика.

У кінцівці першої половини атаки гостей все ж вилилися в гол. Через правий фланг херсонці прорвалися вперед, Лаптєв виконав подачу, а Іван Гливий випередив захисника та ударом головою послав круглого в сітку. 1:1 – рахунок начебто нічийний, але в кращому настрої на другий тайм вийшли саме футболісти “Кристала”, яким вдалося переломити хід матчу.

Майже відразу після перерви міг виводити гостей вперед Барладим, який викотився сам-на-сам з кіпером “Прикарпаття”, але Новак добре зблизився з суперником і забрав м’яч в руки. Івано-франківці рідше створювали будь-які моменти, але все ж вони були: Волошинович міг робити дубль, непогано пробиваючи з гострого кута – Герасименко парирував цей удар. Потім команди ще по разу обмінялися моментами, але цього разу набагато небезпечнішими: Семенина ледь не влучив у дальній кут воріт “Прикарпаття”, а після прострілу Волошиновича один із захисників гостей зрізав м’яч у каркас власних воріт.

Все більше і більше моментів почали створювати саме номінальні господарі. З середньої дистанції неточно, але небезпечно пробив Цюцюра. Потім добре прорвався в штрафну гостей Воробчак, однак вже у воротарській не зумів знайти своїм пасом партнера. Міг також Волошинович знову відзначитися, але пробив з меж штрафного низом точно в руки воротаря. Нарешті, апогеєм став найнебезпечніший штрафний – Цюцюра влучив у поперечину!

У кінцівці обидві команди намагалися вирвати три очки: гравці “Кристала” обстрілювали ворота “Прикарпаття”, завдавши відразу два удари з ближньої дистанції – захисники господарів відбилися. Івано-франківці намагалися позиційно пройти оборонні ряди суперника, але все марно. У підсумку гра переможця не визначила – 1:1. З одного боку, кожен зароблений бал – це добре, але сьогодні обидва колективи грали з бажанням перемогти, і заслуговували на три очки.

Man of the match – Ростислав Волошинович (Прикарпаття)
Без сумніву, найбільш активний гравець матчу. Забив один м’яч, але міг зробити і дубль, і навіть хет-трик. Хороша гра Ростислава Волошиновича.

Читайте також: У Коломийські ЦРЛ заповнені усі ліжка для хворих з коронавірусом. ВІДЕО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...