Прикарпатця, який не платив аліментів, відправили на громадські роботи

У понеділок, 2 листопада, постановою судді Коломийського міськрайонного суду 31-річного жителя міста Коломиї притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог частини 1 статті 183-1...

У понеділок, 2 листопада, постановою судді Коломийського міськрайонного суду 31-річного жителя міста Коломиї притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог частини 1 статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це інформує пресслужба Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

В судовому засіданні встановлено, що батько не сплачує аліменти на утримання своєї малолітньої дитини.

Згідно постанови суду на особу накладено адміністративне стягнення у виді виконання суспільно корисних робіт строком на 120 годин. Постанова суду законної сили не набрала.

Довідково:

Відповідно до частини 1 статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несплату аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин. Такий вид стягнення повинен вплинути на несумлінних батьків, адже за ухилення від сплати аліментів вони будуть виконувати оплачувані суспільно корисні роботи, а отримані кошти будуть спрямовані на сплату аліментів, та є більш ефективним заходом для погашення виниклої заборгованості.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Любов Ніколаєнко стала народною артисткою України

Категорії
Гроші
Новини
Loading...