У Франківську засудили хулігана, який погрожував трьом продавчиням пістолетом

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Галича, який  погрожував продавчиням трьох магазинів пістолетом. Злочин чоловік скоїв 21 січня 2018 року. Близько 17:30 він прийшов у...

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Галича, який  погрожував продавчиням трьох магазинів пістолетом.

Злочин чоловік скоїв 21 січня 2018 року. Близько 17:30 він прийшов у торгово-розважальний центр “Панорама Плаза”, що в Івано-Франківська по вулиці Північний бульвар 2а, піднявся на другий поверх і зайшов по черзі у три заклади.

Близько 17:40 він зайшов у кав’ярню “Базиліко”, підійшов до продавчині, поводячись неадекватно. Він дістав з кишені пістолет, перезарядив його і поклав пістолет на стіл. При цьому обвинувачений змушував потерпілу піднімати руки, щоб подивитися, чи вона тремтить. Неправомірні дії обвинуваченого тривали приблизно 5-7 хвилин. Як розповіла потерпіла, вона дуже сильно боялася за своє життя.

За кілька хвилин чоловік просто вийшов і пішов у інший магазин, що розташований поруч – “ЮСК”. Він знову перезарядив пістолет, приставив зброю до чола продавчині на відстань у кілька сантиметрів та запитав, де вихід. Потерпіла показала, де вихід, після чого зловмисник покинув приміщення. Продавчиня підтвердила, що на той час вона реально сприйняла погрозу та боялася за своє життя. 

Ще одна продавчиня, із магазину “Ягуар”, близько 17:40 почула крики та нецензурну лексику. В цей час до її магазину зайшов обвинувачений, який поводився неадекватно, в нього були випуклі очі. Він підійшов до потерпілої, витягнув з правої кишені пістолет, попередньо перезарядивши його, приставив зброю до її чола та запитав: “Що, страшно, с*ка?». Згодом обвинувачений покинув приміщення магазину, після чого потерпіла одразу ж викликала охорону. 

Чоловіка швидко затримали правоохоронці. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння, не міг пояснити свої дії – і намагався виправдатися тим, що “не стріляв із пістолета”. Крім того, він заявив, що не погрожував жінкам зброєю. Втім, цю заяву злочинця спростували докази – зокрема, записи камер відеоспостереження, на яких чітко видно його дії.

А зброю, що була у чоловіка, експерти визначили як напівавтоматичний пневматичний газобалонний пістолет МР-654К, калібру 177 (4,5 мм). Візуально цей пістолет є копією бойового пістолета Макарова.

10 листопада 2020 року Івано-Франківський міський суд, вивчивши всі обставини цієї справи, виніс у ній вирок. Зловмисника визнали винним у хуліганстві, вчиненому з особливою зухвалістю та із застосуванням зброї (ч.4 ст. 296 ККУ. Йому призначили покарання у вигляді трьох років тюрми.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...