Рибпатруль викрив незаконний вилов лосося дунайського. ФОТО

12 листопада 2020 року держінспекторами Івано-Франківського рибпатруля проведено рибоохоронний рейд на річках поблизу обласного центру. В результаті близько 17 години на р. Бистриці Надвірнянській...

12 листопада 2020 року держінспекторами Івано-Франківського рибпатруля проведено рибоохоронний рейд на річках поблизу обласного центру. В результаті близько 17 години на р. Бистриці Надвірнянській в межах м. Івано-Франківськ зафіксовано грубе порушення Правил рибальства.

Рибпатрульними затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – сіткою-«екраном» довжиною 2 м. В улові виявлено червонокнижні види: один екземпляр лосося дунайського та один екземпляр марени звичайної. На жаль, риба вже була снулою. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів невелика і склала 410 г. Та попри це збитки, завдані рибним запасам, становлять 14 330 грн.На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) та адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України). Браконьєрське знаряддя лову та улов вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до суду. За вилов червонокнижних видів риб порушника може бути покарано штрафом в розмірі до 510 грн, а за рибальство забороненим сітним знаряддям лову – штрафом в розмірі до 680 грн.Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...