Приблизно пів сотні лелек цього року зимуватиме у Галицькому національному природному парку. Більшість із них – покалічені.

Заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко розповідає, що деяких птахів доглядали змалку. За його словами, дорослі лелеки викинули їх із гнізда....

Заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко розповідає, що деяких птахів доглядали змалку. За його словами, дорослі лелеки викинули їх із гнізда. Тому переліт у теплі краї для них може бути заскладним, повідомляє Суспільне.

“У нас вони літають, але зазвичай такі птахи до Африки не летять, залишаються на зиму у нас”, – сказав Володимир Бучко.

Для лелек у Галицькому НПП облаштували спеціальні зимові приміщення. Взимку птахи житимуть у вольєрах та зимувальних будиночках. У них лелеки зможуть зігрітися, поїсти, попити води та навіть покупатися. Всередині цих будинків буде оптимальна для птахів температура.

Володимир Бучко каже, що взимку лелекам варто уникати холодного шквального вітру.

“Птах не боїться морозу, а більше боїться протягів і шквального вітру. Вітер піднімає пір’я, і тоді птах починає мерзнути. У нас є зимове приміщення, воно навіть опалюється за необхідності”, – додав Володимир Бучко.

https://www.facebook.com/suspilne.karpaty/videos/1481834848689354/

Читайте також: У Франківську вихідні оголосили робочими днями, щоб обійти карантинні обмеження

Категорії
Життя
Новини
Loading...