Шмигаль обіцяє повний локдаун у разі неефективності карантину вихідного дня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не вводитиме повний локдаун, поки є альтернатива – карантин вихідного дня. Втім, запевняє: якщо він виявиться неефективним або...

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не вводитиме повний локдаун, поки є альтернатива – карантин вихідного дня. Втім, запевняє: якщо він виявиться неефективним або ж його не будуть дотримуватися, карантинні заходи посилять.

Рішення про повний локдаун не буде розглядатися до тих пір, поки в нас є альтернатива. Про це заявив Денис Шмигаль під час свого виступу у Верховній Раді, повідомляє 24 канал.

“Та над цією альтернативою потрібно працювати – працювати всім разом і досягти бодай плато зі зростання епідемії. Я не збираюся прикрашати ситуацію – взимку нас чекають складні часи”,
– заявив очільник українського уряду.

Він підкреслив, що Кабінет Міністрів буде запроваджувати більшість заходів, які прописані в планах дій і сценаріях розвитку щодо економічного відновлення й боротьби з пандемією коронавірусу.

“Основне завдання карантину вихідного дня – зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих. Тобто, зафіксували її на цифрах не більше як 12 – 15 тисяч нових випадків у день”, – розповів Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, перші результати уряд планує побачити в найближчі 2 тижні, але за умови дотримання абсолютно всіх правил. Та якщо цього не станеться, уряд почне підготовку до більш жорстких карантинних обмежень.

Читайте також: Де поширений коронавірус на Франківщині: дані по районах на 16 листопада

Категорії
Влада
Новини
Loading...