Прикарпатців просять не втручатися у життя кажанів

У понеділок, 16 листопада о 15:00, на межі лісу і Бурштинського водосховища працівники Галицького нацпарку впродовж 5-ти хвилин спостерігали за польотом кажана. “Достовірно сказати,...

У понеділок, 16 листопада о 15:00, на межі лісу і Бурштинського водосховища працівники Галицького нацпарку впродовж 5-ти хвилин спостерігали за польотом кажана.

Достовірно сказати, який це саме вид – нема можливості, але можемо припустити, що це вечірниця руда. Не зрозуміло, що спонукало тваринку до активності у цей період року і у цей час доби. Зазвичай, у цей час вони вже повинні перебувати у стані гібернації. Та ще й оскільки це нічні тварини, то дуже дивно, що тварина вдень маневрувала у польоті. Можна припустити, що її хтось потривожив у сховищі і тварина шукала собі інше укриття. Їжу зараз знайти дуже важко, тому що всі комахи також вже поховалися. Вкотре закликаємо вас не тривожити рукокрилих під час сплячки, адже за браком їжі їх чекає погибель”, – зазначає Мар’яна Рарик, науковий співробітник Галицького НПП.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Дощ із мокрим снігом та нічні морози, по всій Україні – ожеледиця

Категорії
Життя
Новини
Loading...