В Івано-Франківську соціальні працівники забрали двох дітей від батьків-кривдників

У Івано-Франківську впродовж 2020-го року було підтверджено два випадки домашнього фізичного насильства батьків над дітьми. Про це повідомила начальниця міської служби у справах дітей Ірина...

У Івано-Франківську впродовж 2020-го року було підтверджено два випадки домашнього фізичного насильства батьків над дітьми.

Про це повідомила начальниця міської служби у справах дітей Ірина Рохман, пише “Суспільне”.

“У першому випадку поліція склала обмежувальний припис батькам, і ми дитину змушені були вилучити. Впродовж пів року вона знаходилася у патронатній сім’ї на утриманні та вихованні”, – розповідає Ірина Рохман.

Соціальні працівники встановили, що батько бив дитину. У неї на тілі були синяки.

У центрі соціальних служб батько пройшов навчання для кривдників – відповідну реабілітацію. Лише після того центр надав рекомендації, що він може виконувати батьківські обов’язки. Після засідання комісії виконавчого комітету дитину повернули в сім’ю. На даний час її знято з обліку служби у справах дітей.

“У другому випадку теж батько здійснював фізичне насильство над дитиною. Вона зараз знаходиться у центрі соціально-психологічної реабілітації. Центр соціальних служб працює з батьком-кривдником. Якщо він пройде реабілітацію, і ми зрозуміємо, що чоловік зможе виконувати свої обов’язки, після засідання комісії зможемо повернути дитину в сім’ю”, – каже Ірина Рохман.

Очільниця служби додає, що розрізняють три види насильства у сім’ї: психологічне, сексуальне і фізичне.

Коли надходить повідомлення з поліції про вчинення насильства, працівники служби у справах дітей, ювенальної превенції, департаменту молодіжної політики і спорту, центру соціальних служб сім’ї і молоді, вчителі, психологи та медики виїжджають до родини, складають акт рівня безпеки дитини і проводять з батьками профілактичну бесіду.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Франківські патрульні виявили викрадений автомобіль. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...