З нового року у Калуші буде цифрове ефірне телебачення

Про це 30 листопада під час оперативної наради повідомив міський голова Андрій Найда. За словами міського голови, ТОВ «Зеонбуд» планує звершити монтаж передавальної станції...

Про це 30 листопада під час оперативної наради повідомив міський голова Андрій Найда.

За словами міського голови, ТОВ «Зеонбуд» планує звершити монтаж передавальної станції цифрової телемережі до кінця грудня поточного року і вже з січня калушани отримають доступ до перегляду  телеканалів загальнонаціональних мовників, пишуть “Вікна”.

Нагадаємо, ще у 2018 році в Україні було вирішено припинити аналогове телевізійне мовлення. Однак на той час розбудова цифрової телемережі не було забезпечено. Відтак цифровий ефірний сигнал не покривав всієї території міста Калуша й Калуського району. Це негативно позначилося у першу чергу на мешканцях сіл, які не мають технічної можливості користуватися послугами кабельного телебачення чи приєднатися до Інтернет-телебачення, а придбання супутникової антени, тюнера та встановлення цього обладнання не кожен собі може дозволити.

Наприкінці минулого року міська влада зверталася до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з проханням вжити заходів для забезпечення повного покриття цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-Т2  території  Калуша та Калуського району, а саме: встановлення додаткових передавачів на телевежі в мікрорайоні “Височанка”. У відповіді йшлося про те, що на території області має бути встанемо чотири додаткові передавачі, у тому числі і в Калуші — потужністю 0,3 кВт. 

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Франківщині горіла автівка. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...