У Старуні відбулися традиційні нічні чування. ФОТО

У ніч з 29 на 30 листопада в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення...

У ніч з 29 на 30 листопада в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення отця-пароха о. Ярослава Середюка, цього разу чування провадив прп. о. Юстин Бойко.

“Як і в попередні місяці нічні моління, зважаючи на карантинні обмеження, відбувалися в режимі онлайн. Таким чином долучитися до спільної молитви міг кожен охочий. Загалом за першу добу відео-трансляцію у Фейсбуку переглянули понад 12 тисяч осіб”, – йдеться у дописі.

Однак і самому храмі бажаючих помолитися та отримати благословення зібралося чимало. Не зважаючи на перший сніг, вірні брали активну участь у молитві, випрошуючи в Господа всіх необхідних ласк-благодатей для себе та своїх ближніх.

Нічні моління розпочалися з Вечірні, яку очолив ректор Духовної семінарії о. Олексій Данилюк. Після молитви вірних привітав о. Ярослав Середюк та запросив отця-проповідника Юстина Бойка виголосити першу реколекційну науку.

Особливістю цих молінь стало освячення мозаїчної ікони Матері Божої Неустанної Помочі на однойменному джерелі. Мозаїчну ікону виконав о. Євген Андрухів. Автор насправді унікальний, адже у своїх мозаїчних роботах часто використовує кілька античних технік, які походять із дохристиянської епохи.

Кульмінаційним моментом нічних молінь стала Божественна Літургія. Її очолив о. Юстин Бойко, студит, у співслужінні запрошених отців. Загалом участь у цих чуваннях взяли 10 священників: о. Ярослав Середюк, о. Михайло Сушко, о. Олексій Данилюк, о. Андрій Чорненко, о. Віталій Кузьмин, о. Віктор Григорук, о. Юрій Сидір, о. Володимир Лукашевський та о. Богдан Сабало

Читайте також: У Франківську поліцейські охорони затримали п’яного водія

Категорії
Життя
Новини
Loading...