Карантин «вихідного дня»: на Франківщині склали більше 10 протоколів і винесли понад 100 постанов

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень. Про це повідомила Поліція Івано-Франківської області. Для цього працюють створені мобільні групи, які проводять перевірки на території області....

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень.


Про це повідомила Поліція Івано-Франківської області.

Для цього працюють створені мобільні групи, які проводять перевірки на території області. В першу чергу поліцейські роз’яснюють вимоги законодавства населенню та необхідність дотримання санітарних обмежень. Проте, якщо громадяни не реагують на зауваження поліції та не усувають допущені порушення правоохоронці застосовують адміністративні заходи.

За вихідні на Прикарпатті працювали 126 рейдових груп, до яких залучалися 264 поліцейських, які від 00:00 28 листопада і станом на 00:00 30 листопада провели 343 рейди і перевірили більше півтори тисячі закладів. Йдеться про заклади харчування, торгівлі, розважальні заклади, а також перевізників. Правоохоронці виявляють та реагують на усі повідомлення про порушення карантину, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності.

Поліцейськими складено 12 протоколів за ч. 1 ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 111 постанов за ч. 2 ст. 44-3 (особи без засобів індивідуального захисту-масок), а інформацію щодо інших порушень внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Додамо, що з початку карантинних заходів поліцейськими за порушення встановлених карантинних обмежень складено 1011 адміністративних протоколів, винесено 376 адмінпостанов та розпочато 8 кримінальних проваджень.

Закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів, адже вони необхідні для припинення розповсюдження небезпечного вірусу.

Читайте також: На Коломийщині шестеро дітей живуть в антисанітарних умовах. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...