В Івано-Франківську стартував автопробіг щодо протидії торгівлі людьми та насильству

Сьогодні, 2 грудня, у рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби за скасування рабства на площі біля адмінбудівлі відбулася інформаційно-роз’яснювальна акція, організатори якої, – а це...

Сьогодні, 2 грудня, у рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби за скасування рабства на площі біля адмінбудівлі відбулася інформаційно-роз’яснювальна акція, організатори якої, – а це БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» і департамент соціальної політики облдержадміністрації, – провели автопробіг «На запчастини – тільки машини».

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

«На превеликий жаль і досі в нашій державі існують такі ганебні явища як торгівля людьми та насильство, – зазначила заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук. – Не кожен наважується розповідати про ці соціальні проблеми. Тож маємо докласти всіх зусиль для протидії цьому та приверненні уваги суспільства до даної проблеми».

Додамо, що з 2012 року за допомогою звернулися 38 осіб, які постраждали від торгівлі людьми. 24 з них отримали статус потерпілих. Їм надано від держави одноразову допомогу в розмірі шести тисяч гривень.

Від облдержадміністрації автопробіг вирушив вулицями обласного центру, а згодом його учасники поїдуть в ОТГ.

Зазначають, що його метою є привернення уваги суспільства до проблеми работоргівлі, підвищення рівня обізнаності населення області щодо ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та шляхи безпечної міграції.

Читайте також: На Верховинщині горіла літня кухня. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...