Короткометражний фільм прикарпатців про булінг став переможцем конкурсу Міністерства молоді та спорту. ФОТО

Прикарпатський короткометражний фільм “Мала” увійшов у десятку переможців конкурсу “Кращі практики молодіжної роботи 2020”. За словами режисерки фільму Мар’яни Циганин, це вже не перша...

Прикарпатський короткометражний фільм “Мала” увійшов у десятку переможців конкурсу “Кращі практики молодіжної роботи 2020”.

За словами режисерки фільму Мар’яни Циганин, це вже не перша короткометражка, яку вони знімають, пише “Суспільне”.

“Спочатку наші роботи були аматорськими. Перший фільм придумали ми, ролі визначили теж ми. Але згодом вирішили запитувати дітей, що цікаво їм. І так дізналися, що для підлітків важлива тема булінгу. Оскільки ми хочемо, щоб наші фільми були суспільно-важливими – взяли цю тему за основу”, – каже режисерка.

Мар’яна Циганин розповідає, для неї ця тема близька, бо з п’ятого по дев’ятий клас піддавалася булінгу.

“Я вчилася в школі в іншому селі, і місцеві діти не сприймали “чужих”. І ці п’ять років була боротьба, щоб довести, що я теж особистість. Я теж чогось варта, а не чужинець, якого треба відштовхувати від себе. Мої дії в старших класах були вже іншими. Іншого способу, щоб із цим боротися, ніж стати агресором, – я не знайшла. Розумію, що це неправильно, але це був метод захисту“, – розповідає Мар’яна Циганин.

Кінорежисерка Марія Вайно каже, що тема булінгу відкрила ще й інші соціальні проблеми.

“Тут проблема батьків і дітей, соціуму, дружби і суперництва, взаєморозуміння школярів і старшого покоління. Є дуже важливий момент – вміння працювати в команді, вміння грати в команді. Але ця гра виходить за межі цієї історії. Якби ми вміли грати в команді, можливо, у нас не було б такого різношерстого суспільства”, – каже Марія Вайно.

YouTube Мар’яна Циганин

Читайте також: На Франківщині горіла стіна житлового будинку

Категорії
Життя
Новини
Loading...