Ревнивий коломиянин влаштував скандал у відділенні банку

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який вчинив дебош у відділенні банку та побив керівника відділення. 23 грудня 2019, близько 09.30 год.,...

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який вчинив дебош у відділенні банку та побив керівника відділення.


23 грудня 2019, близько 09.30 год., обвинувачений зайшов у приміщення Коломийського відділення банку № 92 АТ «Таскомбанк», почав нецензурно висловлюватися та погрожувати застосуванням фізичного насильства в адресу директора відділення банку, повідомляє Галичина.

Грубо порушуючи громадський порядок та проявляючи явну неповагу до встановлених у суспільстві правил поведінки, він кулаками своїх рук завдав декілька ударів в ділянку голови з лівої сторони та в ділянку вушної раковини. Внаслідок хуліганських дій обвинуваченого було тимчасово припинено нормальну діяльність Коломийського відділення банку №92 АТ «Таскомбанк».

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав частково та пояснив, що в нього склалися неприязні відносини ще за місяць до конфлікту. Причиною стало те, що він деякий час працював за кордоном, а його дружина – у відділенні «Таскомбанк», директором якого є потерпілий. Повернувшись в Україну, перебуваючи вдома, взяв телефон своєї дружини і прочитав її переписку з директором банківського відділення, зі змісту якої йому стало зрозуміло, що вони на роботі вживають коньяк. З цієї причини між ними виникла сварка, оскільки це його обурило і розізлило. Згодом, через кілька днів, почув від дружини запах алкоголю, коли вона повернулася з роботи. Вирішив зателефонувати до потерпілого і з`ясувати, чому вони на роботі вживають алкоголь. На що той заперечив, а щодо переписки сказав, що він як керівник має право писати все що хоче.

Згодом, в грудні 2019 року, відбулося святкування новорічного корпоративу банківського відділення. Він був проти, щоб його дружина йшла на святкування, оскільки в той час була хвора їхня дитина. Однак дружина сказала йому, що директор категорично зобов’язав всіх бути присутніми на святі. На наступний день після корпоративу він побачив в соціальній мережі фотографії із святкування, де потерпілий обіймає його дружину. Тоді він пішов до відділення, зайшов всередину і запитав у потерпілого, чому він викладає такі фото у соціальні мережі. Після цього наніс йому декілька ударів в голову і попередив, щоб більше жодних переписок з його дружиною не було, і не викладали фото. У вчиненому розкаюється, цивільний позов визнав частково.

Потерпілий повідомив, що він знаходився у банку. В цей час до відділення увірвався обвинувачений і з нецензурною лайкою накинувся на нього і наніс серію ударів по голові. Клієнт, який перебував у той час у відділенні відтягнув обвинуваченого від нього. Після цього обвинувачений почав кричати з нецензурною лайкою до своєї дружини, щоб вона забиралася додому. Після цього втік з відділення, а вони викликали поліцію. Під час конфлікту у відділенні перебували крім нього ще три співробітниці і один клієнт. Внаслідок таких дій обвинуваченого відділення припинило роботу на цілий день.

Одна зі свідків повідомила, що обвинувачений кричав, що не дозволить виставляти фото з корпоративу, погрожував керуючому зробити його інвалідом.

Показання потерпілого та свідків суд визнає достовірними доказами, оскільки вони узгоджуються між собою та об”єктивно підтверджуються дослідженими документами в справі.

Суддя вирішив, що обстановка й обставини подій, динаміка їх розвитку й об`єктивні ознаки насильницької поведінки обвинуваченого свідчать про те, що вона була зумовлена особистою неприязню до потерпілого, яка виникла через прагнення помститися йому, а не бажанням протиставити себе суспільству і продемонструвати зневагу до загальноприйнятих норм і правил поведінки.

У діянні обвинуваченого він побачив ознаки складу злочину, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України, оскільки він завдав потерпілому умисне легке тілесне ушкодження.

Обставин, що пом`якшують обвинувачення судом не встановлено.

Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

При визначенні міри покарання суд враховує наявність у обвинуваченого на утриманні двох малолітніх дітей, те що він раніше не судимий, його молодий вік.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 120 (сто двадцять) годин.

Також на користь потерпілого суд стягнув з обвинуваченого на користь потерпілого 5000 (п`ять тисяч) гривень моральної шкоди, 542 (п`ятсот сорок дві) гривні матеріальної шкоди та 6000 (шість тисяч) гривень витрат на правову допомогу.

Читайте також: На Городенківщині продовжують ремонт дороги Р-24

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...