“Карпатнафтохіму” загрожує 8 мільйонів штрафу, якщо доведуть його причетність до мору риби

Вісім мільйонів гривень штрафу загрожує ТОВ “Карпатнафтохім”, якщо правоохоронці доведуть, що його каналізаційні колектори стали причиною мору риби в річці у селі Мошківці Калуського...

Вісім мільйонів гривень штрафу загрожує ТОВ “Карпатнафтохім”, якщо правоохоронці доведуть, що його каналізаційні колектори стали причиною мору риби в річці у селі Мошківці Калуського району, що на Прикарпатті.

Про це Суспільному Карпати розповів начальник Управління державного рибного господарства в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Посадовець каже: “Якщо буде доведена вина, вони повинні будуть сплатити збитки. Частина сплати “піде” в органи місцевого самоврядування. Вони також будуть мати штраф і, відповідно, кримінальну відповідальність. “Карпатнафтохім” мав би сплатити вісім мільйонів гривень за завдані збитки”.

Як раніше повідомляло Суспільне Карпати, державну екологічну інспекцію не допустило на перевірку ТОВ “Карпатнафтохім”, що розташоване в Калуській ОТГ. Працівники інспекції повинні були перевірити підприємство через випадок, що стався 18-го листопада в селі Мошківці Калуського району, коли в місцевій річці загинула риба.

Під час лабораторного аналізу виявили, що у річці, де загинула риба, вміст аміаку перевищив норму в понад шість разів. Про це Суспільному Карпати повідомив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління Держпродспоживслужби області Іван Васьків.

Читайте також: На Івано-Франківщині під час пожежі загинула літня людина

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...