Франківські рятувальники проводять екскурсії для маленьких діток. ФОТО

Рятувальники пожежної частини № 1 Івано-Франківська проводять екскурсії для діток. Про це розповіла речниця управління ДСНС в області Христина Перцович, пише “Суспільне”. “До епідемії...

Рятувальники пожежної частини № 1 Івано-Франківська проводять екскурсії для діток.

Про це розповіла речниця управління ДСНС в області Христина Перцович, пише “Суспільне”.

“До епідемії до нас дуже часто зверталися дорослі, щоб ми показали діткам пожежні автівки, наш музей, автопарк. Зараз охочих побувати трохи зменшилося, проте трапляються випадки, коли батьки до нас телефонують і просять розповісти про роботу рятувальників”, – каже Христина Перцович.

Нещодавно у гості до надзвичайників частини № 1 Івано-Франківська батьки привели маленького Сашка. Хлопчик не лише ознайомився зі справжньою пожежно-рятувальною технікою, але й отримав подарунки.

Христина Перцович розповідає, що до рятувальників навідуються і онкохворі дітки, і з синдромом Дауна: “В нас було багато таких випадків, коли приходять хворі дітки, і вони себе хочуть відчути у ролі рятувальника. Покататися на машині, побачити наш автопарк чи музей може кожен охочий”.

Речниця ДСНС в області пригадує один випадок.

“Звернувся до нас чоловік і сказав, що його хлопчик-сусід, який хворіє на онко, мріє стати рятувальником. Ми вирішили створити дитині свято. Пожежний автомобіль приїхав до будинку хлопчика, водій посигналив. Він вийшов, сів до пожежника в кабіну і приїхав у нашу частину. Ми увімкнули маячки, показали автомобілі, поводили його потериторії, познайомили з пожежниками. Враження від зустрічі і у нас, і в цього хлопчика були незабутні”, – розповідає Христина Перцович.

Наприкінці екскурсії маленьким гостям на згадку надзвичайники дарують пам’ятні подарунки.

Читайте також: У Франківську на Галицькій сталася ДТП

Категорії
Життя
Новини
Loading...