Сьогодні минає 20-та річниця відходу до Вічності Блаженнішого кардинала Мирослава-Івана Любачівського. ФОТО

Блаженніший Мирослав-Іван Любачівський 43 роки провів в еміграції. Як тільки стало можливо, повернувся на рідну землю, адже дуже любив Україну і Бога. Всі, хто...

Блаженніший Мирослав-Іван Любачівський 43 роки провів в еміграції. Як тільки стало можливо, повернувся на рідну землю, адже дуже любив Україну і Бога. Всі, хто особисто знав Патріарха Мирослава Любачівського, відзначали його смиренність та мудрість. А відлуння його слів звучать сьогодні як орієнтир: “Богоугодне життя не полягає лише в оминанні гріха, але передусім — у творенні добра”.

Сьогодні, 14 грудня, минає 20-та річниця відходу до Вічності кардинала Мирослава Івана Любачівського, який від 7 вересня 1984 р. до 14 грудня 2000 р. провадив Українською Греко-Католицької Церквою, інформує пресслужба Синоду Єпископів УГКЦ.

Майбутній Отець і Глава УГКЦ народився на Івано-Франківщині в м. Долина та був охрещений в місцевій церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Тому його по-особливому люблять прикарпатці, адже на його честь названі вулиці в містах Івано-Франківську та Долині.

У рідному місті Мирослава Любачівського — Долині, біля будинку в якому він народився (нині вул. Стуса, 1) встановлено пам’ятний знак, урочисто освячений у серпні 2008 року.

10 серпня 2014 року на честь 100-річчя з дня народження Мирослава Любачівського, біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці в старій частині міста Долини встановлено пам’ятне погруддя Кардиналу. Автори проєкту: Руслан Романишин та Василь Залясько.

Ім’я Мирослава Любачівського носить започаткований у 2012 році в місті Долині щорічний фестиваль духовної пісні “З піснею до Бога”.

Читайте також: Франківська спортсменка виборола “бронзу” на чемпіонаті Європи з тхеквондо. ФОТО

Категорії
Культура
Новини
Loading...