24 позовні заяви скерували до прикарпатських судів за порушення протипожежної безпеки у школах

24 позовні заяви було направлено до адміністративних судів щодо порушення протипожежної безпеки у закладах освіти. Про це Суспільному Карпати розповіла речниця ДСНС в Івано-Франківській області Христина...

24 позовні заяви було направлено до адміністративних судів щодо порушення протипожежної безпеки у закладах освіти. Про це Суспільному Карпати розповіла речниця ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович.

“Застосування заходів реагування здійснюється тільки щодо тих об’єктів, на яких виявлено порушення вимог пожежної безпеки, і є загроза життю і здоров’ю людей. Це не означає, що цьому році більше чи менше. В середньому, 30-33 позовні заяви щорічно подаються. В 2017-му році – 34, в 2018-му – 33. І недоліки були усунені”, – каже речниця ДСНС в області Христина Перцович.

Багато закладів із порушеннями протипожежної безпеки виявлено в Коломийському, Тлумацькому та Рожнятівському районах.

“Недоліки є, але не такі кричущі. Вони можуть бути усунені протягом певного часу. Звичайно, встановлення автоматичної пожежної сигналізації – справді досить дороговартісне обладнання. Встановлення протипожежної небезпеки залежить від того, яка площа приміщення, яка фірма монтує, хто буде обслуговувати. Також важливо, чи це буде школа обладнана, чи обладнані окремі приміщення, наприклад, хімії чи біології”, – розповідає Христина Перцович.

Приблизно 500 тисяч гривень потрібно на встановлення автоматичної пожежної сигналізації у закладі.

Читайте також: У Франківську водієві стало зле за кермом: чоловік вчинив ДТП та помер

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...