Прокуратура перевірила умови в’язниці Івано-Франківська, де 28 осіб відбувають довічне ув’язнення

Керівник обласної прокуратури відвідав державну установу «Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)» 16 грудня 2020 року керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима та начальник...

Керівник обласної прокуратури відвідав державну установу «Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)»

16 грудня 2020 року керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима та начальник відділу обласної прокуратури Володимир Галушка відвідали державну установу «Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)».

У ході візиту керівник обласного відомства в супроводі в.о. начальника установи Івана Гурика оглянув територію установи: приміщення сектору максимального рівня безпеки для тримання засуджених до довічного позбавлення волі, де наразі відбувають покарання 28 осіб, приміщення для проживання засуджених, виробничі та комунально-побутові об’єкти.

Під час обходу території очільник прокуратури спілкувався із керівництвом установи та вказував на недоліки. Роман Хима наголосив на необхідності забезпечення протиепідемічних заходів щодо запобігання захворюванню засуджених на респіраторну хворобу COVID-19, дотримання відповідного режиму в установі та умов утримання засуджених.

Особливу увагу він приділив також питанням додержання конституційних прав ув’язнених, їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.

Після обходу території Роман Хима здійснив прийом ув’язненої особи. Її звернення стосувалося окремих питань кримінального й кримінального процесуального законодавства України та розгляду кримінального провадження щодо неї в суді.

В ході особистого прийому та обходу установи виконання покарань скарг засуджених та ув’язнених на порушення їх прав, у тому числі щодо умов утримання, не надходило.

Стан дотримання прав в’язнів в установах виконання покарань області й надалі перебуватиме в зоні особливої уваги керівництва обласної прокуратури.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

Читайте також: У Франківську в 2021 році збільшать розмір прожиткового мінімуму

Категорії
Життя
Новини
Loading...