Дві дівчини з Прикарпаття отримали стипендії для навчання у США. ФОТО

Марта Сапіжак із Калуша і Ольга Лоєк з Коломиї отримали повні стипендії на навчання у провідних американських університетах. Дві дівчини потрапили у ТОП-20 фіналістів Ukraine Global...

Марта Сапіжак із Калуша і Ольга Лоєк з Коломиї отримали повні стипендії на навчання у провідних американських університетах. Дві дівчини потрапили у ТОП-20 фіналістів Ukraine Global Scholars.

Про це пише Ukraine Global Scholars.

17-річна Марта Сапіжак із Калуша отримала acceptance letter від Smith College — одного з найпрестижніших жіночих коледжів вільних мистецтв у штаті Массачусетс.

Марта стала переможницею Всеукраїнського конкурсу з веб-розробки та учасницею IV етапу олімпіади з математики і турніру з програмування. Крім цього, Марта займається громадською діяльністю. Як менеджер вільного простору в Калуші вона ділиться досвідом соціального підприємництва та волонтерства, який вона здобула під час року за обміном за програмою FLEX та організовує можливості для позашкільної освіти підлітків у її місті. Особливо 17-річна калушанка зацікавлена у створенні рівних можливостей та підтримки жінок у STEM.

У Smith College Марта планує розвиватись у сфері комп’ютерних наук та досліджувати позитивний соціальний вплив з допомогою технологій.

Також серед ТОП-20 стипендіатів — Ольга Лоєк з Коломиї, яка вступила до University of Pennsylvania. Вже восени Оля вивчатиме когнітивну нейронауку в College of Arts and Sciences, а наразі вона працює в міжнародній організації Simply Neuroscience та організовує соціальні проєкти для молоді.

До того ж Оля захоплюється грою на фортепіано й креативним письмом, а також працює в екоорганізації SortStep, яку вона співзаснувала з іншими фіналістами UGS.

Зображення може містити: 1 особа, у приміщенні та крупний план

Що таке Ukraine Global Scholars?

У 2015 році молоді та амбітні українські випускники Гарварда, Єля, Університету Пенсильванії та MIT заснували благодійний фонд Ukraine Global Scholars (UGS), який допомагає талановитим українським школярам 8-11-х класів вступити до найкращих шкіл та коледжів світу. П’ять засновників UGS виграли більше ніж 1,8 мільйонів доларів США в грантах на навчання. На своєму прикладі UGS хоче зруйнувати стереотип про те, що освіта за кордоном є недоступною для українських дітей, та показати, чого можна досягти через важку наполегливу працю. Наша місія  -допомогти майбутнім лідерам України отримати найкращу в світі освіту.

Читайте також: Новий тиждень прийде з туманом і невеликими опадами

Категорії
Гроші
Новини
Loading...