У Середньому Бабині відновили 140-метрову водозахисну дамбу

Під час паводку на річці Лімниці в Середньому Бабині Калуської ОТГ було повністю зруйновано тіло дамби довжиною 140 метрів. Фахівці Дністровського басейнового управління водних ресурсів...

Під час паводку на річці Лімниці в Середньому Бабині Калуської ОТГ було повністю зруйновано тіло дамби довжиною 140 метрів.

Фахівці Дністровського басейнового управління водних ресурсів працюють над для ліквідацією наслідків червневої стихії на Івано-Франківщині. Зокрема, в Середньому Бабині завершено відновлення водозахисної дамби, інформують “Вікна”.

Зокрема, відведено основний русловий потік від аварійної ділянки, повністю відновлено тіло дамби, укріплено дамбу шляхом влаштування призми з великогабаритного каменю.

Зазначена гідротехнічна споруда відновлена за кошти резервного фонду державного бюджету, які були виділені відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.07.2020 № 811-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла в червні 2020 року».

Проведення робіт з відновлення зруйнованої дамби дасть змогу у майбутньому захистити населені пункти від шкідливої дії паводкових вод та допоможе протистояти руйнівним ударам стихії, впевнені у Дністровському басейновому управлінні водних ресурсів.

Нагадаємо, про руйнування частини дамби в селі Бабин Середній стало відомо на початку червня, ще до паводку 22-23 червня. Тоді зафіксували руйнування частини захисної дамби на лівому березі річки Лімниця та констатували, що це може призвести до прориву дамби та катастрофічного затоплення села Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської ОТГ. Найбільш пошкоджені місця почали укріплювати з допомогою негабаритних бетонних конструкцій та відходів деревини. Під час паводку 22-23 червня відбувся перелив річкових вод через дамбу. У селі Середній Бабин було потоплено 29 житлових будинків. Загалом паводком було зруйновано 140 метрів дамби.

Цей об’єкт включили до переліку для проведення першочергових відновлювальних робіт. Наприкінці серпня Дністровське басейнове управління водних ресурсів уклало договір по об’єкту «Відновлення дамби на р. Лімниця в с. Бабин Середній Калуського району Івано-Франківської області, пошкодженої стихією 12-25 червня 2020 року. Капітальний ремонт» з ТОВ «Будпроект IФ» на суму понад 4,1 млн гривень.


Читайте також: На Прикарпатті зіткнулися вантажівка та легковик. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...