У Калуші загиблим в АТО боксерам присвятили турнір. ВІДЕО

П’ятий рік поспіль у Калуші проводять міжнародний боксерський турнір, приурочений пам’яті загиблих в АТО земляків. Однак цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженням іноземні представники...

П’ятий рік поспіль у Калуші проводять міжнародний боксерський турнір, приурочений пам’яті загиблих в АТО земляків.

Однак цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженням іноземні представники не змогли приїхати. Тому змагання перенесли на наступний рік.

Натомість, уперше започаткували всеукраїнський турнір з боксу, присвячений пам’яті калуських боксерів, які віддали життя в боях за Україну — Василя Боднара і Богдана Гавриліва.

У коментарі “Вікнам” голова Спілки ветеранів АТО Калущини, тренер-викладач з боксу Олександр Соколовський зазначив, що Василя Боднара знав особисто, а Богдан Гаврилів був його вихованцем. Також додав, що цього року бажаючих взяти участь у змаганнях багато. Але через пандемію довелося зменшити кількість учасників до 70 людей.

Розпочався захід з благословення настоятеля Собору Святих Землі Української УПЦ Київського патріархату о. Григорія Мороза. Спортсмени поклали квіти і запалили свічки біля стіни пам’яті полеглим бійця. На турнірі були присутні рідні обох полеглих героїв.

Брат Богдана Гавриліва — Мирон зізнався, що його брат фактично мешкав у стінах спортивної школи. Одразу після школи приходив на тренування разом зі шкільним приладдям та спортивним одягом. Відзначив і роль тренера Олександра Соколовського, який практично був другий батьком для хлопця, навчив його бути мужнім і завжди надавав чоловічу підтримку. Хлопець каже, що йому приємно, що в Калуші пам’ятають про брата.

Читайте також: На Івано-Франківщині запрацювала вісімнадцята поліцейська станція

Категорії
Життя
Новини
Loading...