З України намагалися вивезти скрипку Stradivarius

Болгарин намагався потайки вивезти з України скрипку Stradivarius, датовану 1687 роком. Старовинний інструмент прикордонники спільно з митниками виявили у пункті пропуску “Порубне” на кордоні...

Болгарин намагався потайки вивезти з України скрипку Stradivarius, датовану 1687 роком.

Старовинний інструмент прикордонники спільно з митниками виявили у пункті пропуску “Порубне” на кордоні з Румунією у Чернівецькій області, пише “Українська правда”.

Незаконно перевезти через кордон предмети, які, найімовірніше, мають вискоку культурно-історичну цінність, намагався громадянин Болгарії, який їхав з України автомобілем “КІА”.

Окрім скрипки “Stradivarius”, на якій зазначений 1687 рік виготовлення, оглядова група виявила серед речей 53-річного іноземця ще нумізматичний скарб – 6 монет, одна з яких датована 1780 роком.

“Яку культурну та історичну цінність має даний предмет, звісно, встановить відповідна експертиза. Тут варто зважити і на рік, який був зазначений на скрипці. Експертиза зможе дати і оцінку знахідці, яку планували вивезти з України”, – сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Читайте також: Пластуни принесли на сесію обласної ради Вифлеємський Вогонь. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...