У Калуші встановлять 10 контейнерів для протиожеледної суміші та 150 табличок біля смітників. ФОТО

У Єдиній системі держаних закупівель Прозоро оприлюднено договір від 22 грудня, який укладало управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради з підприємцем Михайлом Паньком. Предметом...

У Єдиній системі держаних закупівель Прозоро оприлюднено договір від 22 грудня, який укладало управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради з підприємцем Михайлом Паньком.

Предметом договору є послуги зі встановлення контейнерів для зберігання протиожеледної піщано-сольової суміші. Сума договору — 35 тис. гривень, пишуть “Вікна”.

Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак, у Калуші буде встановлено 10 контейнерів для зберігання піщано-сольової суміші, кожен — вартістю 3,5 тис. гривень. Об’єм контейнера — 250 літрів. Контейнери виготовила зі склопластику калуська компанія “Люксімекс-UA”. Контейнери зачиняються на ключ. Їх встановлюють у людних місцях на території міста. За потреби працівники комунальних служб зможуть використовувати суміш, щоб оперативно підсипати тротуари.

Станом на 24 грудня встановлені п’ять контейнерів, решту — з’являться на вулицях міста найближчим часом.

Також 22 грудня управління житлово-комунального господарства уклало договір з оплати послуг зі встановлення інформаційних табличок на контейнерних майданчиках для збору твердих побутових відходів. Встановлювати таблички буде підприємець Надія Микитин. Ціна договору — 15 тис. гривень.

За словами Тараса Фіцака, загалом на контейнерних майданчиках Калуша буде встановлено 150 інформаційних табличок (вартість однієї — 100 гривень). Щодо сіл Калуської громади, то тут контейнерних майданчиків немає. Станом на 24 грудня 50 табличок вже встановлені, решту поставлять до кінця робочого тижня.

На табличках калушан інформують про заборону викидати великогабаритне і будівельне сміття  біля контейнерних майданчиків та зазначено куди їм слід звертатися для його вивезення. Так, як повідомлялося раніше, послугу з вивезення такого сміття мають замовляти і оплачувати мешканці міста. Однак здебільшого вони цього не роблять і засмічують непотребом територію біля контейнерних майданчиків. До вивезення великогабаритного сміття залучають підприємців та комунальні підприємства, стихійні сміттєзвалища ліквідовують коштом міського бюджету.

Читайте також: Надзвичайники Косівщини отримали спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль “Ford Ranger”. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...