Міськрада призначила радників голови у селах територіальної громади. ФОТО

Сьогодні, на сесії Івано-Франківської міської ради мер Руслан Марцінків зачитав список своїх радників у селах територіальної громади. Нагадаємо, замість старост у селах територіальної громади призначать...

Сьогодні, на сесії Івано-Франківської міської ради мер Руслан Марцінків зачитав список своїх радників у селах територіальної громади.

Нагадаємо, замість старост у селах територіальної громади призначать радників міського голови.

Старост наразі не затвердили, як пояснив мер, зараз готуються зміни до Закону.

А це означає, що наразі немає чітко визначених повноважень і процедур щодо затвердження та роботи старост. Також не хочу жодних непорозумінь щодо кандидатів та різного роду розколу громад. Кожен із тих, хто подався – достойний. Для мене, як міського голови, було б краще, щоб обрання старост відбувалося процедурою голосування самих жителів. Але наразі законодавець прописав інакше. Тому розпорядженням міського голови призначив радників по кожному селу. А сесійно пропоную включити їх до складу виконавчого комітету. Адже мають бути люди, що будуть забезпечувати та регулювати життєдіяльність цих населених пунктів. Треба вивозити сміття, прибирати та обслуговувати дороги. Потрібно, щоб в людей було світло, газ, вода тощо. І саме цими питаннями поки будуть займатися радники, – зазначив Марцінків.

Список радників міського голови у селах територіальної громади:

Читайте також: У Франківську трапилася масова ДТП

Категорії
Влада
Новини
Loading...