В Івано-Франківську римо-католики відзначили перше Різдво в умовах карантину. ФОТО

Івано-франківські римо-католики відзначили перше Різдво в умовах карантину. У Костел Христа Царя впускали всіх охочих християн. О 10-й годині розпочалася перша Літургія українською мовою....

Івано-франківські римо-католики відзначили перше Різдво в умовах карантину.

У Костел Христа Царя впускали всіх охочих християн. О 10-й годині розпочалася перша Літургія українською мовою. Вона супроводжувалася хоровим співом під мелодії органу. У храмі люди перебували у масках та намагалися дотримуватися безпечної дистанції, пише “Суспільне Карпати”.

“Святі Меси сьогодні звершуються українською, польською та англійською мовами. Є багато парафіян, які польськомовні. Також є багато студентів із Африки, Індії, які під час карантину навчаються дистанційно. Вони проживають в Івано-Франківську, тому також хочуть взяти участь у Святій Месі”, – сказав вікарій парафії Христа Царя отець Ян.

Євгенія Барзій розповідає, що не є римо-католичкою. Проте все своє життя святкує Різдво двічі.

“У мене мама римо-католичка. Тому ми святкуємо Різдво двічі. Відколи вона живе, відтоді і святкуємо, – розповідає жінка. – У богослужінні є велика різниця”.

Вперше на Літургію у Храм Царя Христа завітала Ольга Данилюк з подругою. Дівчата розповідають, сподіваються, що у майбутньому всі конфесії святкуватимуть Різдво в один день. Прийшли заради цікавості.

“Тут трохи по-іншому, ніж сьомого січня. Але Літургія також цікава. Ми вже говорили, і я б хотіла, щоб, можливо, святкувати не сьомого січня Різдво, а всім разом 25-го грудня“, – додала Ольга Данилюк.

Загалом, 25-го грудня у храмі відбулося шість Різдвяних Літургій.

Читайте також: У Франківську на Івасюка чоловік під час сварки з колишньою жінкою вистрілив із пістолета

Категорії
Життя
Новини
Loading...