У Центрі паломника “Симеон Лукач” відбулися останні в році нічні моління. ФОТО

Протягом року на батьківщині блаженного Симеона Лукача щомісяця відбувалися нічні моління. Зважаючи на карантинні обмеження, останні півроку їх провадили більшою мірою в режимі онлайн....

Протягом року на батьківщині блаженного Симеона Лукача щомісяця відбувалися нічні моління. Зважаючи на карантинні обмеження, останні півроку їх провадили більшою мірою в режимі онлайн. Завдяки цьому сумарна кількість переглядів відео-трансляцій за цей час сягає 73,4 тисячі.

Про це повідомляє пресслужба Центру паломника.

У ніч з 29 на 30 грудня в Центрі паломника “Симеон Лукач”, що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення отця-пароха о. Ярослава Середюка, цього разу чування провадив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ.

Чимало бажаючих помолитися та отримати благословення зібралося і в самому храмі святих апостолів Петра і Павла. Більшість паломників завітали на молитву, щоби подякувати Господеві за прожитий рік та просити благословення на грядущий.

Нічні моління розпочалися з Вечірні, яку очолив ректор Духовної семінарії о. Олексій Данилюк. Після молитви о. Корнилій виголосив першу реколекційну науку. Назагал тематика розважань була досить різною. Проповідник роздумував і про страждання, і про хвороби та їх значення для нас, а також застановився над особистою молитвою християнина та дав кілька практичних порад для покращення духовного життя.

За вже сталою традицією, кожен молитовний блок програми чувань, переривався на духовні науки та розмови зі священниками. Так, після першої науки розпочався молебень до блаженного Симеона Лукача, а опісля вірні просили в Господа дару здоров’я під час відповідних молитов та отримали благословення мощами блаженного. Їх провів о. Михайло Сушко та о. Андрій Чорненко.

Після чого розпочалася молитва на новозведенній Хресній Дорозі. Варто додати, що в цьому році це стала остання молитва Хресної Дороги, адже в різдвяний період цих богослужінь не буде. Вірні, спільно зі священниками, пройшлися шляхом на гору, зупиняючись на стаціях, щоби роздумувати над страстями нашого Господа. Цей шлях вони долали із запаленими свічками, які додавали молитві особливого настрою. Розважання провадив о. Корнилій, адже він сам їх написав.

Кульмінаційним же моментом нічних молінь стала Божественна Літургія. Її очолив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ у співслужінні запрошених отців. Загалом участь у цих чуваннях взяли 11 священників: о. Михайло Сушко, о. Олексій Данилюк, о. Андрій Чорненко, о. Віталій Кузьмин, о. Віктор Григорук, о. Ярослав Рожак, о. Юрій Сидір, о. Володимир Лукашевський, о. Богдан Сабало та о. Василь Михнюк. Кожен з них був до диспозиції присутніх вірян, які мали нагоду посповідатися, або ж духовно порозмовляти із присутніми душпастирями.

Нагадуємо, що в Центрі паломника “Симеон Лукач” щомісяця в ніч з 29 на 30 число відбуваються нічні чування. Тут також діє музей блаженного священномученика та підпільної УГКЦ.

ВАЖЛИВО! НА РІЗДВЯНИЙ ПЕРІОД В ЦЕНТРІ ПАЛОМНИКА “СИМЕОН ЛУКАЧ”, ЩО В С. СТАРУНЯ ХРЕСНА ДОРОГА СЛУЖИТИСЯ НЕ БУДЕ!

Читайте також: З Новим роком 2021 – яскраві листівки та вітальні вірші зі святом

Категорії
Життя
Новини
Loading...