Для реставрації палацу Потоцьких у Франківську виграли 18 мільйонів грантових коштів

Нещодавно Міністерство розвитку територій та громад України опублікувало список переможців конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського...

Нещодавно Міністерство розвитку територій та громад України опублікувало список переможців конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Проєкт «Створення комунікаційної єврорегіональної Платформи «ідеальних» міст для переорієнтації туризму в Івано-Франківській області» посів перше місце в рейтингу за програмою «Розвиток туризму», повідомляють на сторінці ПІК “Палац”.

Грантовий проєкт було підготовлено колективом комунального підприємства «Простір інноваційних креацій «Палац». Оскільки за умовами конкурсу КП не могли подавати заявку безпосередньо, то заявку було подано у співпраці з Управлінням економічного та інтеграційного розвитку.

Загальна сума проєкту складає 17 мільйонів 969 тисяч 835 гривень. За умовами проєкту, місто має виділити кошти на співфінансування. Мова йде про 5 мільйонів 570 тисяч 648 гривень.

Під час реалізації проєкту буде проведено реставраційні роботи частини приміщень корпусу А (колишній хірургічний корпус) для розміщення Конгрес-центру, як відкритого багатофункціонального простору та інтерактивного Музею «ідеальних» ренесансно-барокових міст.

На території палацу Потоцьких буде встановлено макети «ідеальних міст» України та Європи. Серед інших численних заходів, буде започатковано проведення у відреставрованих приміщеннях щорічного Форуму «ідеальних» ренесансно-барокових міст та створено туристичні маршрути «ідеальними» містами України.

Детальніше про реставрацію корусу: Як відреставрують хірургічний корпус колишнього палацу Потоцьких. ВІДЕОСЮЖЕТ.

Читайте також: Нові ціни: з 1 січня в Україні подорожчає оформлення ID-карт і закордонних паспортів

Категорії
Життя
Новини
Loading...