У франківській маршрутці організували показ документальної стрічки. ФОТО

Третього січня в межах фестивалю “Docudays UA” жителі Івано-Франківська мали змогу переглянути документальний фільм “Не хвилюйся, двері відчиняться”. Організували показ в одному з автобусів...

Третього січня в межах фестивалю “Docudays UA” жителі Івано-Франківська мали змогу переглянути документальний фільм “Не хвилюйся, двері відчиняться”.

Організували показ в одному з автобусів на території депо комунального підприємства “Електроавтотранс”, пише “Суспільне Карпати”.

Кілька працівників КП “Електроавтотранс” після роботи поспішають на перегляд фільму. Серед них – і Ігор Шеремета. Чоловік працює тут інженером комп’ютерних систем. Каже, до того участь в таких переглядах не брав, а тут вирішив долучитися:

“Сподобався фільм, багато персонажів. Цікаво дивитися на реакцію живих людей у своєму середовищі, в якому вони живуть кожен день. Ніби знято гарно. Нечасто просто звертаєш увагу на людей, які тебе оточують кожен день. Мабуть, фільм на це націлений. Тобто звернути увагу не на проблеми, а на те, що тебе оточує”.

Показували фільм в автобусі в межах мандрівного фестивалю “Docudays UA”. Стрічка “Не хвилюйся, двері відчиняться” знята в електричках, що курсують між Києвом та кількома провінційними містечками, розповідає регіональна представниця мандрівного фестивалю Тетяна Підгурська.

“Стрічка показує, що в транспорті також є життєві історії, за якими треба стежити. Це такий теж собі діалог між суспільством. Ми сьогодні запросили на подію франківців, також працівників “Електроавтотрансу”. Вони можуть долучитися перегляду. Чому ми покликали водіїв? Тому що в них також вже сформувалися певні стереотипи про те, хто їде в маршрутках, хто є пасажиром. Ми хочемо показати різні сторони, що є різні люди, з різними історіями”, – ділиться Тетяна Підгурська.

Такий показ проводиться вперше і є завершальним для цьогорічного фестивалю.

Читайте також: На Прикарпатті надзвичайники врятували собаку

Категорії
Культура
Новини
Loading...