Соляні копальні і криниці. Калушани визначають головні локації для туристичного маршруту “Бойківська сіль”. ФОТО

Вчора, 5 січня, відбулася виїзна нарада робочої групи у Долину для визначення головних локацій туристичного маршруту в рамках написання проєкту “Бойківська сіль”, до якого...

Вчора, 5 січня, відбулася виїзна нарада робочої групи у Долину для визначення головних локацій туристичного маршруту в рамках написання проєкту “Бойківська сіль”, до якого долучаються Калуська, Долинська та Новицька територіальні громади.

Оглянули кілька локацій, зокрема соляні копальні, солевиварювальний комбінат (солеварню) та замулене джерело в Голині, пише “Калуш ФМ”.

У виїзді взяли участь головні спеціалісти з розвитку туризму управління економічного розвитку міста Віктор Павлів, загального відділу виконавчого комітету Мар’яна Думенко, провідний геолог Калуської галургійної лабораторії ДУ Державного науково-дослідного і проектного інституту основної хімії «НІОХІМ» Юрій Садовий, керівник Чорногірського пошуково-рятувального поста на горі Піп Іван, місцевий краєзнавець Василь Фіцак, повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

Також нещодавно здійснила виїзд у Петранку та Новицю, де зустрілися з місцевим активіст Миколою Паньківим. Тут спеціалісти оглянули криницю у Петранці, шанці, засолену свердловину у лісі, походження якої наразі встановлюється. Обстежили і місце загибелі командира сотні УПА Сьомака Матвія (позивний “Гонта”).

Наразі робоча група опрацювала наступні кроки щодо написання грантової заявки, визначила концепцію та пріоритети, за якими працюватимуть надалі.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про підняття рівня води у Дністрі

Категорії
Культура
Новини
Loading...