На Прикарпатті судитимуть чоловіка, який для власного збагачення змушував жебракувати особу з інвалідністю

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного чоловіка, який для власного збагачення змушував жебракувати...

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного чоловіка, який для власного збагачення змушував жебракувати особу з інвалідністю (ч. 1 ст. 149 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківській області.

Так встановлено, що зловмисник поселив особу з інвалідністю за місцем свого проживання, систематично експлуатував, примушуючи до жебракування, а більшу частину “зароблених” таким чином коштів привласнював, увівши потерпілого в матеріальну залежність від себе.

“Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, – нагадують у прокуратурі.

Читайте також: Прикарпатець заплатить штраф за порушення правил носіння зброї

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...