Святе Водохреща: у Франківську надзвичайники обстежили місця для купання. ФОТО. ВІДЕО

УФранківську водолази обстежили місця для купання на Водохреще. Таких в місті облаштували три – на Бистриці Надвірнянській, поблизу вулиці Івасюка, у мікрорайоні Пасічна на...

УФранківську водолази обстежили місця для купання на Водохреще. Таких в місті облаштували три – на Бистриці Надвірнянській, поблизу вулиці Івасюка, у мікрорайоні Пасічна на Бистриці Солотвинській та на міському озері.

14-го січня водолази обстежили місце для купання на Бистриці Надвірнянській. Перед зануренням у воду рятувальник вдягнув спеціальний костюм. Двоє працівників рятувально-водолазної служби допомогли йому одягти на себе решта необхідного спорядження, зокрема, й кисневі балони. Після цього рятувальник занурюється у воду, повідомляє Суспільне.

Через кілька хвилин під водою водолаз натрапляє на першу знахідку – шину від автомобіля.

Один із водолазів Денис Котляр розповів, що водойми обстежує вже 11 років. За цей час з річок доводилося витягати різне.

Речі людські, штани, кофти, арматури, залізо, колеса, скло, пляшки, лобове скло від автівок. Як воно може потрапляти сюди? Це все через людей. Але цього року річка чистіша. Можливо, люди зрозуміли, що смітити вже так не треба, – говорить Денис Котляр.

За час обстеження місця для купання на Бистриці Надвірнянській водолази виловили три колеса та гілки. За словами начальника рятувально-водолазної служби Івано-Франківської області Миколи П’ятковського, дно річок перед Водохрещем обстежують для того, аби убезпечити любителів попірнати.

На березі Бистриці Надвірнянської займаються спортсмени. Вони трошки доглядають це місце, то тут часто немає ні арматури, ні нічого. Але трапляються каміння великі, до яких можна вдаритися і травмуватися, пляшки є. Вже два чи три роки підряд дістаємо з води колеса та гілки, – розповідає Микола П’ятковський.

Перед Водохрещем рятувальники знову обстежать водойми, каже начальник управління з надзвичайних ситуацій Івано-Франківська Ігор Влізло. 19-го січня на березі Бистриці Надвірнянської розгорнуть намети – так звані мобільні пункти обігріву.

У них будуть розташовані пічки. Ми там організуємо гарячий чай. В тих пунктах обов’язково будуть працювати медичні бригади. Вони працюватимуть як і на “Легенді”, так і в Пасічній. На озері в нас є стаціонарний пункт, де стабільно і цілодобово працює медичний працівник, – зазначив Ігор Влізло.

Також надзвичайники, які чергуватимуть на Водохреще, спостерігатимуть за тим, щоб люди дотримувалися карантинних обмежень.

Ми до кожного будемо підходити, пояснювати, щоб люди дотримувалися дистанції. Але треба також врахувати, що великих святкових заходів 19-го січня не буде відбуватися. Тут будуть лише відпочивальники, які хочуть зайти у воду, перехреститися і вийти з води. Масових заходів цього року вже не буде, – додав Ігор Влізло.

На Водохреще поблизу трьох місць для купання також чергуватимуть водолази ДСНС, працівники поліції, муніципальної варти, Нацгвардії та працівники міської аварійно-рятувальної служби.

Читайте також: Муніципали затримали групу жінок, які обкрадали франківців у середмісті

Категорії
Життя
Новини
Loading...