Три прикарпатки у складі жіночої експедиції зійшли на вершини Еквадору. ФОТО

Три прикарпатки у складі першої української жіночої експедиції “Бунтарки” підкорили вершини трьох вулканів Еквадору.  Одна з учасниць команди Юлія Стрипа розповіла про особливості та враження...

Три прикарпатки у складі першої української жіночої експедиції “Бунтарки” підкорили вершини трьох вулканів Еквадору. 

Одна з учасниць команди Юлія Стрипа розповіла про особливості та враження від сходження, пише “Суспільне Карпати“.

Facebook/Marichka Pavlyshak

“Ідея виникла в нашої менторки Оксани Літинської – третьої українки, яка вийшла на Еверест, і другої українки, яка підкорила всі сім найвищих вершин континентів. В неї виникла ідея, чому б не повести дівчат у високі гори, адже ми такого ніколи не робили”, – каже Юлія Стрипа.

Facebook/Marichka Pavlyshak

Підготовка тривала дев’ять місяців. Спортсменки бігли марафон, сходили з важкими рюкзаками на гірські вершини у Карпатах і Татрах. Одним з етапів підготовки було підкорення вершини Арарат.

Facebook/Marichka Pavlyshak

“Сходження в гори – це не просто вийти на вершину за один чи два дні. Це довгий процес і акліматизація. І через те, що скасували літак, ми спізнилися на два дні. Відповідно, акліматизація була коротша. І перша наша вершина Руко Пічінча далася нам важко саме через недостатній час для акліматизації. Але потім з іншими вершинами ми справилися”, – розповідає Юлія Стрипа.

Facebook/Marichka Pavlyshak

“Бунтарки” зійшли на вершини трьох найбільших вулканів: Котопаксі, Руку Пічінча і Фуя-Фуя.

Читайте також: Куди в Коломиї можна винести новорічні ялинки – адреси пунктів збору

Категорії
Життя
Новини
Loading...