На Прикарпатті чоловік пістолетом вгамовував сусідів

14 січня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який вчинив хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Окрім цього, обвинувачений не мав дозволу на зберігання і...

14 січня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який вчинив хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Окрім цього, обвинувачений не мав дозволу на зберігання і використання зброї.

Як зазначається у матеріалах справи,  опівночі 7 липня 2020 року  обвинувачений побачив, що у дворі його будинку сусіди розклали намет і щось святкують. Взявши пістолет, чоловік вийшов на вулицю і здійснив постріл у повітря.

Після цього, обвинувачений увійшов до намету, в якому знаходилися його сусіди, демонстративно дістав пістолет та почав спрямовувати її в голови кожному із присутніх, при цьому виражався в їх сторону нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою, а також можливістю застосування вогнепальної зброї, що було сприйнято присутніми, як реальну загрозу для їхнього життя та здоров`я.

У подальшому, чоловік на деякий час вийшов із намету та з хуліганських спонукань здійснив ще один постріл у повітря. Після чого відразу ж повернувся до намету, де продовжив погрожувати сусідам.

У судовому засіданні обвинувачений  свою вину у вчиненому визнав в повному обсязі, і надав суду показання, що почув на вулиці гамір, тому вийшов з будинку за місцем свого проживання. Під будинком він побачив, що стояв намет, в якому знаходилося багато людей – зокрема потерпілі, потім підійшов до намету він попросив їх щоб були тихіше, однак не зважали. Він зробив постріли вгору у повітря з пістолета, який знайшов на озері, та мав при собі, без будь-яких дозволів, та у наметі спрямовував зброю в область голови кожному із присутніх. У вчиненому щиро розкаюється.

Потерпілі на судове засідання не з`явилися і просили обвинуваченого суворо не карати.

Суд  призначив покарання з випробуванням з іспитовим строком – 2 роки 6 місяців.Відповідно до вимог ст.76 КК України чоловік повинен періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Також з чоловіка стягнули на користь держави-витрати по експертизах в розмірі 1307 гривень 60 копійок.

Читайте також: Поліцейські Прикарпаття розслідують факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень двом франківцям. ФОТО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...