Прикарпатець втратив 50 тисяч гривень, замовивши автівку через інтернет

Обравши автівку, мешканець Калуша відправив псевдопродавцю передоплату. Однак, в результаті прикарпатець так і не отримав омріяний автомобіль та втратив 50 тисяч гривень. Поліція розпочала...

Обравши автівку, мешканець Калуша відправив псевдопродавцю передоплату. Однак, в результаті прикарпатець так і не отримав омріяний автомобіль та втратив 50 тисяч гривень.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом шахрайських дій та проводить заходи по розшуку зловмисників.

Так, до поліції Калущини звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що його ошукали на значну суму коштів. Як повідомив потерпілий, він через інтернет-мережу знайшов оголошення про продаж автомобіля. Опісля чоловік зідзвонився із нібито продавцем вказаного транспортного засобу, аби обговорити деталі покупки. Обов’язковою умовою продавця була передоплата на номер банківського рахунку.

Заявника такі умови угоди влаштували. Він здійснив перерахунок коштів, але автомобіль так і не отримав. Після цього потерпілий кілька разів намагався зв’язатися з продавцем, але зв’язок з ним був відсутній.

Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернувся по допомогу в поліцію.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб шахраїв та місця їх перебування.

Зображення може містити: одна або кілька осіб, текст «увага! шахрайська схема "продаж на нтернет-сайтах пропонують оплатити нтернет покупку наперед? выдмовтесь! можливо, це шахрай! полция вано-франкивщини»

‼️Правоохоронці нагадують громадянам, аби уберегтися від шахраїв дотримуйтесь простих правил:👇

🔹перевіряйте інформацію про покупця/продавця;

🔹ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер);

🔹не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації аккаунта на ресурсі;

🔹обов’язково перевіряйте номер телефону, який зазначений в оголошенні. Він може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.

✅Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Читайте також: В Івано-Франківську в ДТП потрапили дві маршрутки: є пострадалі

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...