В Івано-Франківську демонтують 230 рекламних конструкцій

У Франківську дедалі частіше виникають запитання щодо правомірності встановлених МАФів, сіті-лайті та рекламних конструкцій. Про це йшлося сьогодні на онлайн-прийомі у першої заступниці міського...

У Франківську дедалі частіше виникають запитання щодо правомірності встановлених МАФів, сіті-лайті та рекламних конструкцій.


Про це йшлося сьогодні на онлайн-прийомі у першої заступниці міського голови Вікторії Сусаніної, інформує Фіртка.

За її словами, ті конструкції та МАФи, котрі мають відповідні дозволи та приведені у відповідний зовнішній вигляд, дають можливість наповнювати бюджет, адже підприємці сплачують податки.

Проте, є чимало нелегальних конструкцій. Тому минулого року Департамент архітектури спільно з Муніципальною інспекцією проводили інвентаризацію рекламних споруд в Івано-Франківську.

Крім того, розпочали процес маркування рекламних засобів. Незаконні конструкції демонтовували.

З серпня 2020 року по січень 2021 у місті демонтажу підлягали майже 230 конструкцій. Частину з них уже демонтували, решту очікує та ж участь.

«Всі власники рекламних конструкцій незалежно від їхнього виду повинні мати дозвіл та маркування», – сказала Сусаніна.

Відтак підприємців просять  звернути увагу на відповідність рекламних вивісок чинним положенням. А також здати відповідні списки та документацію рекламних засобів повинні сільські ради прилеглих сіл.

Читайте також: З нагоди Дня Соборності України п’ятеро прикарпатців відзначені державними нагородами

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...