До кінця січня “пакунки малюка” доставлять в усі регіони

У регіоні розпочали доставку “пакунків малюка”. Про це інформує Міністерство соцполітики у фейсбуку. “Пакунки малюка” доставлено до закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів з...

У регіоні розпочали доставку “пакунків малюка”.

Про це інформує Міністерство соцполітики у фейсбуку. “Пакунки малюка” доставлено до закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Вінницької, Закарпатської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Сумської, Черкаської, областей та міста Києва. До кінця січня “пакунки малюка” будуть доставлені в усі регіони України.

Після 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою “пакунок малюка” та грошовою компенсацією.

Програму одноразової натуральної допомоги при народженні дитини “Пакунок малюка” було запроваджено у 2018 році. 30 червня Антимонопольний комітет України ухвалив рішення скасувати “пакунки малюка” у зв’язку з розглядом скарг учасників закупівель на формування складу “пакунку. Як наслідок, кабінет міністрів 29 липня ухвалив постанову, згідно з якою замість “пакунка малюка” породіллям почали видавати соціальну банківську картку, якою можна було розрахуватися під час купівлі товарів для немовлят у спеціальних магазинах.

Монетизація “пакунку малюка” викликала численні скарги, в тому числі від міжнародних організацій, тому у вересні Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який дозволив відновити видачу натуральних “пакунків малюка”.

Читайте також: Якою буде ціна на газ у лютому

Категорії
Життя
Новини
Loading...