На Франківщини задокументували факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші

Дії, пов’язані з незаконним видобутком корисних копалин поліцейські викрили на Долинщині. Слідчі розпочали кримінальне провадження та встановлюють всі обставини вказаного правопорушення. 27 січня близько...

Дії, пов’язані з незаконним видобутком корисних копалин поліцейські викрили на Долинщині. Слідчі розпочали кримінальне провадження та встановлюють всі обставини вказаного правопорушення.

27 січня близько 14 години працівники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області задокументували факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з русла річки Лужанка, що неподалік населеного пункту Витвиця.

На місце події виїхали правоохоронці Долинського відділення поліції. В ході огляду місця скоєння правопорушення поліцейські виявили 5 вантажних автомобілів «Краз», «МАЗ», «ГАЗ», «ЗИЛ», «Урал» та екскаватор – навантажувач, за допомогою якого здійснювався забір корисних копалин. Зокрема, у кузові автомобіля «ГАЗ» знаходилась піщано-гравійна суміш.

Зображення може містити: дерево, небо, рослина, хмара, сніг, надворі та природа

Транспортними засобами керували мешканці Витвицької та Болехівської ОТГ.Жодних документів на видобування та перевезення піщано-гравійної суміші керманичі не мали та відмовились від дачі будь-яких пояснень.

Наразі транспортні засоби вилучено і поміщено на територію відділення поліції.

Зображення може містити: дерево, надворі та природа

За фактом порушення правил охорони або використання надр розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 240 Кримінального кодексу України.

“Нагадуємо, за незаконний видобуток корисних копалин передбачена кримінальна відповідальність. Поліцейські й надалі продовжуватимуть реагувати на всі повідомлення громадян, щодо фактів незаконного видобутку піщано-гравійної суміші!” – закликають правоохоронці.

Зображення може містити: дерево, небо, надворі та природа
Зображення може містити: сніг, небо та надворі

Читайте також: Прикарпатські поліцейські затримали серійного квартирного злодія. ФОТО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...